Vi är en en modern fullserviceverkstad som ingår i Colmec Group.

Mars 2006 flyttade vi till våra nybyggda lokaler som är anpassade för att klara just dina behov. Sedan dess har vi samarbeten med både små och stora fordonsparker, företag och privatpersoner – erfarenheter som ger dig avgörande fördelar.

Våra medarbetare erbjuder förstklassig service och ger dig både råd och hjälp anpassat utifrån just dina behov.

Inga uppdrag är för stora eller för små för oss, oavsett om det gäller däck, fälgar eller service för såväl motorcyklar, personvagnar, lastvagnar, skogsmaskiner, truckar eller entreprenadfordon.

Vår affärside är att vara den mest attraktiva och naturliga partnern för försäljning av däck, fälgar och service för såväl motorcyklar, personvagnar, lastvagnar, skogsmaskiner, truckar eller entreprenadfordon genom högt tekniskt kunnande, bred produktmix och ekonomiskt fördelaktiga alternativ.

om-oss-1

om-oss-2

om-oss-3

Däckspecialisternas riksförbund – DRF

Däckspecialisternas Riksförbund – DRF är en branschorganisation för Sveriges däck-
och hjulverkstäder. DRF bedriver opinionsbildning och utbildning. Regummerings-
sektionen, RS, inom Däckspecialisternas Riksförbund, organiserar och marknadsför regummeringsindustrin i Sverige.

Däckcenter Borlänge är auktoriserad däckspecialist och ansluten till Däckspecialisternas Riksförbund – DRF.

drf_120

Svensk Däckåtervinning – SDAB

År 1994 bildade däckbranschen Svensk Däckåtervinning AB, SDAB. Bolaget är branschens svar på förordningen om producentansvar för däck (1994:1236) och har till uppgift att organisera insamlingen och återvinningen av alla uttjänta däck.

SDAB representerar också däckbranschen gentemot myndigheterna. SDAB drivs helt utan vinstintresse.

Vi på Däckcenter Borlänge är aktiv i vårt miljöarbete och tar vårt miljöansvar bland annat genom att vara ansluten till Svensk Däckåtervinning – SDAB.

sdab_150

Däckverkstäder

Våra däckverkstäder ingår i Däckteam eller Däckpartner som är Sveriges största kedjor inom däck och fälg med ca 250 anslutna verkstäder över hela landet. Däckteam och Däckpartner bedriver försäljning av däck och fälg mot såväl privatpersoner som företag med tjänstebilsflotta eller transportverksamhet.

Colmec Group

Colmec Group är ett distributionsföretag inom däckbranschen med försäljning till Sverige, Polen, Norge, Finland, Danmark och Island. Colmec Group har egen produktion av regummerade däck enligt Bosskonceptet, med egna fabriker och egna lager i Norrköping och i Rudno, söder om Gdansk i Polen.

Colmec Groups huvudkontor ligger i Norrköping.

Bluebg2

Är du osäker på hur dina däck mår?

Kontakta oss nu så bjuder vi
på gratis däckstatuskontroll!

Kontakta oss

Bluebg2

Hos Däckteam i Borlänge får man alltid ett bra bemötande och den bästa servicen.

Ted Lindén, VD, TPM städ